dilluns, 27 de febrer del 2012

COMPETÈNCIA MATEMÀTICA

Currículum d'educació Primària-  Síntesi i reflexió d'allò que diu el decret sobre competència matemàtica:

Competència bàsica necessària en la vida personal, escolar i social. L'ús d'elements matemàtiques posen en marxa processos que permeten aplicar estratègies eficaces tant a nivell individual, com grupal, com de l'entorn. Aquesta competència adquireix sentit aplicada a situacions quotidianes.

Adquirir una bona competència matemàtica implica desenvolupar certes habilitats: comprendre, utilitzar i relacionar els números, les seves operacions bàsiques, els símbols i les formes d'expressió i raonament matemàtic, coneixement i maneig d'elements matemàtics, analitzar, interpretar i expressar amb claredat informacions, dades i argumentacions... . Habilitats que fan entendre i resoldre problemes i situacions relacionats amb la vida quotidiana.
La competència matemàtica ens ajuda a través d'eines matemàtiques a elaborar informació, interpretar-la, activar processos de raonamet que permeten l'aplicació d'aquesta informació a diferents contextos.

Està igualment relacionada amb d'altres competències bàsiques com per exemple la personal. El fet de ser competent matemàticament ajuda a resoldre situacions quotidianes i això dóna la seguretat i la iniciativa pròpia d'un resultat exitós.

L'assoliment d'aquesta competència s'aconsegueix en la mesura que els coneixements, les habilitats i actituds matemàtics s'apliquen de manera espotània a una àmplia varietat de situacions, provinents d'altres camps de coneixement i de la vida quotidiana, la qual cosa augmenta la possibilitat real de seguir aprenent al llarg de la vida, tant en l'àmbit escolar com fora d'aquest, i afavoreix la participació efectiva en la vida social.

La majoria d'àrees estan relacionades amb aquesta competència. Ham destacat les que considerem més evidents com són les àrees de Coneixement del medi (interpretar mapes i gràfics), Plàstica (mesures, elements geomètrics), i les àrees de llengua (interpretar, enraonar).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada